Cégbemutatás

Az Alkimia Vegyipari Szolgáltató Kft-t, illetve annak jogelődjét, az Alkímia Gmk-t 1986-ban hoztuk létre. Az alapítás célja: a kémia és a vegyipar területén kisvállalkozásként tevékenykedve, megtalálni azokat a különleges, a nagy cégek által kevés figyelemre méltatott területeket, ahol a sokéves szakmai- kutatói tapasztalatokra épülő vállalkozás eredményesen kibontakozhat.

Kezdetben hőenergetikai berendezések vegyszeres tisztításával foglakoztunk, amely révén jelentős energia-megtakarítás volt elérhető a megrendelőknél. A fentiekkel párhuzamosan vegyipari kutatást és szakértői tevékenységet is végeztünk az ipar különböző területein.
A sikeres munka eredményeként cégünk az akkori szigorú gazdasági rendszerben is növekedni tudott és a fenti tevékenységek mellett egy speciális tisztítószerekből álló termékcsaládot fejlesztett ki. Termékválasztékunk folyamatos bővítése mellett 1990 óta vagyunk folyamatosan jelen a hazai piacon.

Jelenleg kilenc saját fejlesztésű háztartási tisztítószerünk van lakossági forgalomban, amelyek mellett gyártunk ipari, élelmiszeripari, mezőgazdasági tisztítószereket, valamint állatgyógyászati segédanyagokat is. Termékeink fejlesztésénél nem törekedtünk tömegtermékek előállítására, hanem olyan újszerű megoldásokat kínálunk, amelyekkel a szokásos módszereknél hatékonyabban, kíméletesebben és a környezetet kevésbé terhelően lehet a tisztítási feladatokat megoldani.

Az általunk megcélzott vevőkör elsősorban azokból a felhasználókból tevődik össze, akikhez a fenti szemlélet közel áll és megfizethető árért jó minőségű árut keresnek.