OXIMAST B fejés utáni tőgyfertőtlenítő
- egyszerűen elkészíthető kétkomponensű anyag, csak össze kell rázni
- Az egyik legmegbízhatóbb hatóanyaggal
- Jól látható élénksárga színű bevonat
- Bimbócsatornát dugószerűen lezárja
- Bőrápoló, gyulladáscsökkentő adalék
Termék részletes leírása
Új generációs kétkomponensű tőgyfertőtlenítő készítmény. Hatóanyaga a klór-dioxid, amely jól bevált a tőgygyulladást okozó mikroorganizmusok elpusztítására. Az egyik leghatékonyabb biocid.
Az új összetételnek és praktikus kiszerelésnek köszönhetően a hagyományos 1:1 arányú klór-dioxidos szerekkel szemben:
- A helyes bekeverési arányt nem lehet eltéveszteni.
- Homogenizálásánál nem marad felesleges mennyiség egyik komponensből sem.
- Több napon át megőrzi hatékonyságát.
- A felhasználásra kész OXIMAST A+B több nap múlva sem veszíti el élénksárga jelzőszínét. Használata a következő fejés előtt is jól ellenőrizhető.
- Bőrbarát komponenseket tartalmaz, amelyek ápolják a tőgybimbó bőrét.
Alkalmazása egyaránt javasolt szarvasmarhák, juhok és kecskék fejése után.
Használati útmutató
Az OXIMAST A/B kétkomponensű fejés utáni tőgyfertőtlenítő hígítás nélkül, külsőleg, helyi használatra alkalmas. Az OXIMAST A-t és OXIMAST B-t felhasználás előtt aktiválás céljából 1:19 arányban kell összeönteni. Ezért az A komponensből 1 kg-ot öntsünk a kannában levő 19 kg B komponenshez. A kanna tartalmát rázogatással gondosan homogenizáljuk. Ezután legalább 10 percet kell várni, hogy a fertőtlenítő hatást biztosító klór-dioxid elegendő mennyiségben keletkezzen. A hígítatlan fertőtlenítő oldattal 3/4 részig megtöltjük a tőgybimbó fürösztő poharat, és a fejést követően bemártjuk a tőgybimbókat. Baktericid és yeasticid hatást 30 perc alatt fejt ki. A fertőtlenítőszer a bimbók felületén filmet képez, a bimbócsatornát dugószerűen lezárja. A következő fejés előtt mossuk le a tőgybimbókat a szer maradékának eltávolítása céljából. A termék a tőgybimbók bőrének ápolására és puhán tartására alkalmas összetevőket is tartalmaz. A fertőtlenítőszer előnye, hogy az összekeverés napjától számított 14 napig még felhasználható, ha az előírásoknak megfelelően, lezárva tároljuk.