QUATROSEPT széles spektrumú fertőtlenítő koncentrátum

Négy radikális hatóanyag, egyedi, gazdaságos kombinációja
  • Virucid, baktericid, fungicid, algicid ( prototheca zopfii )
  • hatékony védekezés az afrikai sertéspestis (ASP) és a madárinfluenza kórokozóival szemben
  • állattenyésztésben állományváltáskor, vagy rendszeres fertőtlenítésre
  • minden mosható felületen agresszív, totális, fertőtlenítő hatás

Termék részletes leírása

Az OTH és a Nébih által igazolt hatékonyságú fertőtlenítőszer, amely négy különböző hatásspektrumú biocid hatóanyag koncentrált keveréke.

Gazdaságos, mert nagyon kis koncentrációban (0,2-0,5%) is hatásos.Gyors, mindössze 2 perces behatási idő szükséges. Széles pH tartományban, szerves anyagok jelenlétében is hatékony. Jól habosítható és ködösíthető.

Felhasználható: járművek, állattartó épületek, etetők, kézi eszközök, lábbelik, teljes körű fertőtlenítésére.

Aktuális információk az afrikai sertéspestisről: 

http://portal.nebih.gov.hu/afrikai-sertespestis

Az Országos Főállatorvos 2018. március 8-án megjelent 1/2018-as határozata:

http://www.kormany.hu/download/7/d6/51000/4a.pdf#!DocumentBrowse

Használati útmutató

A QUATROSEPT koncentrátum, amelyet csak hígított formában szabad használni. A munkaoldatot mindig frissen, a felhasználás előtt kell elkészíteni. A készítmény az előzőleg megtisztított fertőtlenítendő felületre nagynyomású tisztítóberendezéssel, habgenerátorral vagy ködképző berendezéssel is kijuttatható.

Az állategészségügyben történő alkalmazás módja:

Az állattartó épületek fertőtlenítését az alkalmazott tartási technológiába illesztve állományváltáskor, vagy más időpontban, de mindig az állatok távollétében kell végezni. Fertőtlenítés után az istállót vagy az ólat úgy kell átszellőztetni, hogy a fertőtlenítőszer maradékát és szagát eltávolítsuk, a fertőtlenített felületet pedig ki kell szárítani. Az állatokat a fertőtlenítés után 24-72 órával lehet visszaengedni a helyiségbe a hőmérséklettől, a levegő nedvességtartalmától és a légcsere módjától és mértékétől függően. A készítményt előzetesen megtisztított felületen kell alkalmazni. A behatási idő letelte után, ha szükséges, de az élelmiszerrel, takarmánnyal érintkező felületeket minden esetben alaposan öblítsük le.

10 kg